Du kan tidligst starte på undervisning tre måneder før du bliver 17. Hvis du ønsker at erhverve kørekortet før du bliver 18 år, skal du være opmærksom på de regler der gælder for bilister under 18 (se linket nedenfor).

TEORI

Ved din første teoriaften vil du få udleveret en lektionsplan som nøjagtigt beskriver hvad du skal igennem for at få kørekort. I lektionsplanen vil du kunne se at teorien og den praktiske kørsel følger hinanden, hvilket betyder at du f.eks. skal have teori om kørsel på motorvej, før du skal ud og køre på motorvej. Teoriundervisningen foregår én gang om ugen.

MANØVREBANE

På manøvrebanen gennemgår du en række øvelser i bilens betjening samt grundlæggende køremanøvrer. Manøvrebanen er en lukket bane hvor du og 2 andre elever får hver en bil og bliver undervist af en kørelærer som viser og forklarer dig de forskellige øvelser, hvorefter du selv får lov at øve dig. Manøvrebanekurset varer 3 timer.

Følgende øvelser gennemgås på den lukkede manøvrebane:Forberedelse til kørsel.
– Igangsætning og standsning.
–  Kørsel i ottetal.
–  Forlæns og baglæns kørsel med målbremsning.
–  Baglæns kørsel med svingning.
–  Forlæns og baglæns slalomkørsel.
–  Parkering ved vejkant.
–  Kørsel i 2. gear, højresving og eventuel hård opbremsning uden hjulblokade.
–  Vending.
–  Parkering i bås.-

KØRELEKTIONER PÅ VEJ

Efter tredje teoriaften skal du starte med kørsel på vej og derefter køre mellem hver teorilektion. Disse kørelektioner aftales med kørelæreren.

KØRETEKNISK ANLÆG

Du skal på et lukket køreteknisk anlæg som noget af det sidste i den undervisning før køreprøven. Hvornår du skal på køreteknisk anlæg afgøres af den kørelærer som vurderer det ud fra dine kørefærdigheder. Også dette kursus var i 3 timer. Forud for disse lektioner på køreteknisk anlæg skal du have køreteknisk teoriundervisning.

Følgende øvelser gennemgås på køreteknisk anlæg:

–          Vejgreb og belæsning.
–          Hastighed, bremselængde og vejgrebets udnyttelse.
–          Hindringer på kørebanen.
–          Genvindelse af vejgreb efter udskridning.

TEORIPRØVE

Når du har gennemgået alle obligatoriske lektioner i lektionsplanen og lovens krav, kan du derefter gå til teoriprøven. Prøven foregår hos politiet og en billedprøve med 25 billeder hvor du skal svar ja eller nej til en række spørgsmål ligesom du har lært det til teoriundervisningstimer i køreskolen.

PRAKTISK PRØVE

Når du og din kørelærer finder dine færdigheder i kørsel tilstrækkelige skal du til køreprøve. Det er din kørelærer som booker køreprøven.
Prøven finder sted hos politiet i den skolevogn du plejer at køre i.
Prøve varer normalt 25-45 minutter.

TILLADTE PAUSER I FORLØBET

Pauser i undervisningsforløbet må ikke overstige 3 måneder og derfor er det vigtigt at du koordinerer din tid, så du kan undgå at skulle holde en alt for lang pause.